KOSTÜ’ye Dev Kampüs

KOSTÜ’ye Dev Kampüs

09 Temmuz 2021 Cuma 21:57:08

YENİŞEHİR’DEN

17 Nisan 2020 tarihinde kurulan, ilk olarak İzmit Yenişehir Mahallesi Demokrasi Caddesi üzerinde, kapanan Özel Kocaeli Tıp Merkezinin bulunduğu binada hizmet vermeye başlayan KOSTÜ, Pandemi nedeniyle geçen dönem yani ilk eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim verememiş, faaliyetlerini internet üzerinden online olarak yürütmüştü.

YENİKÖY’E

KOSTÜ yeni döneme ise çok daha güçlü bir şekilde hazırlanıyor, büyük bir kampüste girmeye hazırlanıyor. Yeniköy’de bir dönem Kocaeli Koleji olarak hizmet veren, ancak yaklaşık 7-8 yıldır atıl durumda bulunan iş adamı Şerif Kanık’a ait kampüs, artık KOSTÜ Kampüsü oldu.

SON HAZIRLIKLAR

Söz konusu değişiklikten önce kampüste kapsamlı bir tadilat çalışması yapıldı. Ve İzmit Demokrasi Caddesi üzerindeki KOSTÜ kampüsü de buraya taşındı. Halen son düzeltme ve tadilatlar yapılıyor, dev kampüs yeni dönem için hazırlanıyor. Kampüsün bölgeye büyük bir hareket getirmesi bekleniyor.

EMİROĞLU: ANA KAMPÜSÜMÜZ BURASI

KOSTÜ’nün bağlı bulunduğu Avrupa Eğitim Kurumlarının mütevelli heyeti başkanı Talip Emiroğlu konuyla ilgili olarak En Kocaeli’ye şu değerlendirmeyi yaptı: “Burası bizim ana kampüsümüz olacak. Bütün faaliyetlerimizi artık buradan yürüteceğiz. Diş hekimliği, eczacılık, tıp fakültesi, mühendislik, sağlık bilimleri gibi Kocaeli’deki bütün fakülte ve bölümlerimiz artık burada yer alacak.

10 BİN ÖĞRENCİYE

Yeniköy’deki bu kampüs çok büyük. Muhtemelen önümüzdeki 5 sene için bizim bütün ihtiyaçlarımızı rahatlıkla karşılayacaktır. Daha sonra ihtiyaç oldukça ilave arayışlar içine de gireriz. Burada yaklaşık 10 bin öğrenciye hizmet verebiliriz.

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Aşılanma oranı yükseldiği için sonbaharda bütün okulların yüz yüze eğitime başlayabileceğini düşünüyorum. Aslında ne bizim ne de gençlerin beklemeye tahammülü kalmadı. İnşallah yeni döneme çok güzel bir kampüsten çok güçlü bir giriş yapacağız.”

Haber Linki: https://www.enkocaeli.com/haber/7401017/tasindi-kostuye-dev-kampus#